Veen originelen-37

Zee aan licht – Den Haag

Een huis waar je de indeling helemaal mag omgooien? Het mocht bij Jelte en Suzanne. Al jaren wonen ze in dit huis met veel plezier. Toch vonden ze het huis altijd wat donker. Aan ons de taak om deze woonuitdaging aan te gaan.

De wens had een voorwaarde; de open haard moest blijven. Na flink wat puzzelen kwamen we tot een oplossing. De open haard blijft, alleen verhuizen we die naar een ander plekje.

De grote hoekbank kwam op de plek van de open haard. Door deze nieuwe indeling kun je vanaf de bank nu de tuin en de keuken in kijken. Dat geeft een open en vrij gevoel.

De TV staat in een donkere kast zodat deze wegvalt en niet concurreert met de open haard. Die hebben we als roomdivder terug laten komen. Nu kun je zowel vanuit de keuken als de woonkamer de haard gebruiken. Heel sfeervol. 

Achter de bank hangen drie ronde spiegels die zorgen voor meer diepte en de reflectie van het licht. 

In de keuken is een kleine aanbouw gemaakt. Door de lichtkoepel in het plafond en de openslaande deuren komt hier nu een zee aan daglicht binnen. De eethoek met koffiecorner maakt het een heerlijke plek om s’ochtends wakker te worden. 

Om meer licht te creëren kozen we voor een lichte houten vloer in de woonkamer. In de keuken ligt een stenen vloer. Ook hier hebben we weer gekozen voor een lichte tint. Beide vloeren zijn gelegd door Floors For You.

De basis van het huis bestaat uit naturellen. De kleur greige van Painting the Past vind je terug op de muren. Kleuraccenten vind je terug in de fauteuils van Black Edition, de schilderijen van Cobra Art en de eetstoelen. 

De keuken is op maat gemaakt. Het dekton blad is sterk en makkelijk schoon te maken. De greepjes van Dauby zijn in de kleur brons.

De deuren van de keuken naar de hal en de bijkeuken werden vervangen voor glazen deuren met staal. Hierdoor valt er meer licht naar binnen.

De oude eettafel is omgetoverd tot home office. De tafel werd in een op maat gemaakte kast verwerkt. In de kast staat alles wat je nodig hebt om thuis te kunnen werken. Zeg nou zelf, dat is toch fijner dan aan de keukentafel werken?

In de hal valt de enorme hanglamp van Lumiere Selections gelijk op. Het geeft een luxe uitstraling. Net als de traploper die we op de trap hebben gelegd. Het behang van Arte International in de hal geeft the finishing touch.

Jelte en Suzanne zijn erg blij met hun “nieuwe” lichte huis. Zelf hadden ze er nooit aan gedacht om zo rigoureus te werk te gaan, maar ze zijn heel tevreden over het eindresultaat. .