AMZBoriginelen-74

Vrijstaande woning Black & White – Voorburg

Wie denkt dat zwart-wit alleen maar zwart-wit is, heeft het mis. In dit huis legden we als basis een strakke witte gietvloer. Het contrast met de stoere eiken meubels die we op maat maakten zorgt voor een geheel eigen identiteit die echt past bij de bewoners van het huis. 

De bank, in antraciet velours, maakt het geheel zacht. De kussens op de bank maakten we in ons eigen atelier, van stoffen van Jab. Op de vloer legden we een hoogpolig, wollen kleed. Op de muren in de woonkamer zie je de kleur “Greige” van Painting the Past, in de keuken een prachtig behang van Elitis. Op de muren pronkt mooie kunst van Cobra.

Door een grote hoekbank om de eettafel te zetten kun je met heel veel mensen aan de tafel zitten. Dit is dan ook de plek in huis waar het meest gezeten wordt. Het witte schilderij is gemaakt met dikke structuren, het zwarte schilderij is fotografiekunst op plexiglas.  

Bij de styling hebben we witte potten van Ecri neergezet, met daarin afwisselend kunstgroen en echte planten. Om het zwart-wit een beetje accent te geven hebben we paarse accessoires op een subtiele manier doorgevoerd. 

In dit huis zie je goed wat het effect is van het spelen met verschillende materialen en structuren: het wordt een spannend geheel!