Brabant-45

Touch of copper – Drachten

Sebas en Carla lieten een prachtig huis bouwen; ruim en hoog. Om die ruimte te behouden was  de wens een luchtige, niet al te volle, maar wel warme inrichting. Laat dat maar aan ons over!

Door twee prachtige hoge voordeuren kom je in de ruime hal. Een lichte, hoge ruimte met in de vide 3 stalen lampen van Duran. De lampen zijn groot, maar door hun vorm doen ze luchtig aan. In het midden van de hal staat een koperkleurig bankje die de grote ruimte opbreekt. De zitrichtingen zijn tegengesteld, waardoor je een speels effect krijgt. 

Als je de woonkamer in loopt valt de grote hoekbank direct op. Daarnaast staat een kleine zitbank voor een rustig geheel. De banken zijn bekleed met verschillende stoffen wat zorgt voor een subtiel effect. Achter de kleine bank hangt een zwevend meubel om de boel luchtig te houden. 

De banken worden verbonden met een groot vloerkleed van Brink and Capman. Hierin komen de kleuren van het huis terug; naturellen met een vleugje koper.

Om de hoogte te benadrukken staan er verspreid door het huis hoge potten met kunstplanten van Silk Ka.

Tegenover de bank plaatsten we een televisiemeubel. Het bijzondere aan dit meubel is dat het de hoek om gaat en we zo de woonkamer verbinden met het open haard gedeelte. Deze is midden in de ruimte geplaatst. Behangen met het prachtige behang van Arte international is dit een echte blikvanger geworden. De drie fauteuils nodigen uit tot een gezellig avondje bij het vuur. 

Achter het open haard gedeelte staat een grote ronde eettafel met eetkamerstoelen. Onder de stoelen zitten wieltjes; fijn voor de vloer én makkelijk bij de open haard te schuiven.

De muren hebben allemaal een natuurlijke kleur gekregen van Painting the Past. Ook hebben we een lichtplan gemaakt. Het licht is op verschillende manieren verdeeld; spots, wandlampen en hanglampen. Hierdoor creëren we sfeer en warmte door het hele huis.

Sebas en Carla zijn erg blij met het resultaat en genieten volop van hun warme, ruime huis.