Kievitorigineel-24 kopie

Schakelwoning – New Neutrals

Het hele huis van Lieke en Ronald had, met uitzondering van de woonkamer, al een metamorfose gehad. De bewoners waren heel tevreden met de nieuwe ruimtes, de keuken was net vernieuwd… Er was nog één wens: er moet meer warmte in. Daar kunnen wij wel wat mee!

In de keuken hebben we de muren voorzien van een mooi behang wat makkelijk afneembaar is. Doordat er in het behang veel structuur zit, krijgt de keuken meer sfeer. In de ramen plaatsten we houten jaloezieën en bij de openslaande deuren mooie, glanzende gordijnen. Om de keuken te doorbreken zetten we er een ovale tafel neer. Dit is een van de favoriete plekjes geworden van Lieke en Ronald! Dat snappen we wel: aan een ovale tafel kun je iedereen aankijken. Gezellig!

Vanuit de keuken kom je langs de hal, waar twee smalle transparante kasten staan. Deze vullen de ruimte, maar houden het tegelijkertijd wel luchtig. Op de muur een mooi pronkstuk van Karin Vermeer, de vernieuwde versie van de Nachtwacht. Deze hing in onze showroom en Lieke en Ronald waren er meteen aan verkocht: deze moest en zou in hun nieuwe interieur komen.

De zithoek is naar buiten toe gericht, die stond voorheen andersom. Nu zit je niet meer met je rug naar buiten toe, waardoor het licht veel mooier de kamer invalt. Achter de bank hebben we weer een mooi behang van Elitis geplaatst. 

In het huis hebben we gespeeld met verschillende materialen: leer, behang, grof geweven stof, verschillende kleuren eiken voor de meubels en de vloer. Ondanks dat alle kleuren neutraal zijn, maakt de diversiteit aan materialen het geheel spannend. 

Lieke en Ronald zijn iedere dag blij met hun nieuwe interieur! Het mooiste compliment: “jullie hebben de warmte die we zochten toegevoegd, waardoor het huis nu 100% voelt als ‘ons’.”