AMBLoriginelen-43

Restaurant Prins Mauritshuis Orange – Blokzijl

Een telefoontje uit Blokzijl, een klein pittoresk dorpje in Overijssel. Onze beller was opzoek naar een partij die kon helpen met de inrichting van hun restaurant. Ons telefoonnummer hadden ze gekregen van iemand waarvan we het huis al eens hadden gedaan. Of het de moeite was om een ruimte, die eruit zag alsof de tijd er had stilgestaan, te verbouwen? Wij knepen in onze handjes met deze te gekke uitdaging!

We nodigden de opdrachtgevers eerst uit in Naaldwijk en gingen daarna op bezoek in Blokzijl. Na een lange rit door het platteland werden we verrast door een pittoresk dorpje wat uit het niets opdoemde. Aan de haven, die rond het dorp loopt, vonden we onze bestemming. Wat een geweldige plek voor een restaurant! Het restaurant zit in een voormalig weeshuis, wat daarna eerst nog werd omgebouwd tot een klein kerkje, voordat het de bestemming kreeg die het nu heeft. 

We werden ontvangen in het Grand Café, een niet al te grote ruimte die altijd druk bezocht wordt. We zagen ons al zitten op het geweldige terras! De ruimte waar we voor kwamen had twee ramen, als we de plafonds eruit zouden halen zat er nog een oud kerkplafond boven… Natuurlijk liepen we over van enthousiasme. Wat een potentie had dit pand! De klik met de eigenaars was er en we mochten aan de slag met een ontwerp. Dit viel in de smaak: het zou een toevoeging worden voor het restaurant. Een fijne plek om te eten, iets te drinken aan de bar of, beter nog, te trouwen of een feest te geven! Zo werd Club Orange geboren. 

De juiste aannemers werden gezocht en vergunningen werden aangevraagd. De pittige verbouwing begon: er stond ook nog een nieuwe keuken en terras met overkapping op de planning. Na een intensief traject, waarbij we alles van begin tot einde met veel plezier mochten invullen, behaalden we een geweldig resultaat. Club Orange is nu een druk bezochte ruimte en heeft echt bijgedragen aan het succes van Restaurant Prins Maurits. Ons advies? Heel snel een keer naar Blokzijl, je kunt er heerlijk eten in een fantastische Ambiance 😉 

De vloeren, een visgraat in New Black en zwart-wit marmer, zijn van Floors for You. Het behang is van Elitis en Black Edition. De tafels en de bar zijn beiden van notenhout en op maat gemaakt in ons atelier. De eetstoelen zijn bekleed met velvet van Chivasso en de eetbanken – ook op maat gemaakt – zijn bekleed met een stof van Kirby House. Op de muren: de kleur “Cottage Green” van Painting the Past en ook de lampen maakten we op maat. 

Voor de bomen (appeltjes van Oranje!), snoeiden we een hele appelboom. De takken zijn van zijde en de sinaasappels lijken wel echt, maar dat zijn ze niet… Uiteraard kon Prins Maurits zelf niet ontbreken. We maakten hem drie meter hoog: van hieruit houdt hij een oogje in het zeil!  

Kijk voor de rest van het restaurant ook bij: RESTAURANT PRINS MAUTRITS GRAND CAFÉ en RESTAURANT PRINS MAUTRITS TERRAS