AM1okt-3

Raw & Classic – Haarlem

De bewoners waren wel even stil toen ze met ons aan tafel zaten, we hadden de indeling van de woonkamer totaal omgegooid. Nadat we alles hadden toegelicht, waren ze om… Alle wensen zijn erin verwerkt, een haard als blikvanger, te zien vanaf het zitgedeelte maar ook vanaf de eettafel en de bar in de keuken. De haard is centraal in het huis geplaatst waardoor de warmte overal naar toe kan. Dit is functioneel en ook nog eens prachtig!

Bij binnenkomst door de stalen deuren loop je tegen de grote eettafel aan, hieromheen staan stoelen van Jess Design, ze zitten heerlijk en zijn dus perfect voor uren lang natafelen. Daarboven hangt de bulb lamp van Eve Living. De grote ronde spiegels van Keijser&Co doorbreken de lange wand. De spiegels geven een ruimtelijk effect en vanaf de eettafel heb je extra veel connectie met de keuken.

De wandplanken zijn op maat gemaakt en lopen mee met de vorm van de keuken. De planken bieden genoeg ruimte voor styling en de geïntegreerde verlichting zorgt voor voldoende werklicht op het aanrecht. De achterwand is voorzien van behang van Carlucci, deze heeft een betonlook en geeft een speelse uitstraling. De barkrukken zijn van Jess Design. De bamboe vouwgordijnen zijn transparant waardoor je fijn naar buiten kunt blijven kijken. Het is even wat anders als een standaard vouwgordijn en maakt het geheel net even wat robuuster.

In de woonkamer hebben we de zithoek in het midden geplaatst. Zo kun je genieten van de haard en tegelijkertijd tv kijken. Het ronde vloerkleed verbind de twee banken en de ronde salontafels van beton ciré zorgen voor een speelse twist. Naast de haard is aan beide zijde een op maat gemaakt meubel, dit loopt door in een kinderhoek. De wand van de TV is ook gevuld met door ons op maat gemaakte kasten en planken, allemaal van eiken in dezelfde donkere kleur. Het behang van Arte in diep donkergroen combineert mooi met de bruin en brons tinten die door de gehele ruimte zijn toegepast.

Op de vloer ligt een natuurstenen vloer van Floors for Youop de wanden is de kleur khaki gebruikt van Painting the Past. In de hal is de trap bekleed met massief eiken van Floors for You. In de meidenkamers is er gekozen voor behang van Kekhet spekjes en hartjes patroon combineert goed met de kleur roze. Wij zijn verliefd op deze vrolijke, zoete kamers!