Poolhouse – Baarn

Nu we de sauna in de badkamer hadden geplaatst kwam er een ruimte vrij bij het zwembad. Het gebouw mocht een andere bestemming krijgen; een poolhouse! Daar worden wij erg blij van.

Bij binnenkomst valt de donkere sfeer meteen op. De poolhouse zou gebruikt gaan worden voor feestjes en het samen zijn met vrienden, dus dachten we gelijk aan de warme sfeer van een café. We vervingen de vloer voor een mooie houten variant van Floors For You. Ook brachten we vloerverwarming aan zodat het ook tijdens koude dagen goed toeven is hier.

Aan de linkerkant zie je een knusse op hout gestookte open haard. Daarnaast een grote poef waar je heerlijk in kunt ploffen met een boekje en een goed glas wijn. De grote staande lamp van A modern Grand Tour is gemaakt van struisvogelveren en brengt licht en sfeer. Aan de andere kant van de haard liggen comfortabele kussens.

In het midden van de ruimte hebben we een lange bar geplaatst. Het blad van eikenhout is op maat gemaakt en makkelijk in gebruik. Om de bar heen staan barstoelen waar je graag een gezellige avond op doorbrengt. De lamp van Duran die boven de bar hangt brengt het buitengevoel naar binnen.

Rechts van de bar hebben we een knus zithoekje gemaakt aan een hoge tafel. Hierachter pronkt een prachtig groot schilderij van Cobra art

De kozijnen, ramen en het plafond zijn geschilderd in de kleur Pepper van Painting the Past. De muren en open haard zijn voorzien van behang van zowel Elitis als Carlucci. De combinatie zorgt voor de café achtige sfeer die we wilden bereiken.

We stylen de ruimte af met planten, groen en natuurlijk een fijn lichtplan. 

Wij denken dat de make-over goed geslaagd is. Maar nog belangrijker; Merel is ook superblij met haar nieuwe poolhouse en heeft er al heel wat feestjes gegeven.