3

Moulin Rouge – Gorinchem

Wat krijg je als je borrelen, poolen, film kijken en moulin rouge in de blender gooit? Juist. Een gezellige ruimte waar je met vrienden en het hele gezin kunt recreëren.

Met onze moulin rouge bril op mochten we het plan tekenen. Hierbij verloren we natuurlijk niet de strakke stijl van het huis uit het oog. In de hele ruimte komen er rode, koperen en bronzen tinten voor. De pooltafel springt in het oog als je de ruimte binnen komt. Klaar om te gebruiken. Achter de pooltafel hangt een uitbundig schilderij van Cobra Art in de spotlights.

Rechts staat de lange bar die op maat is gemaakt van notenhout met bronzen accenten. De sfeer wordt bepaalt door verschillende wandlampen van L en B verlichting en een handgemaakte lange lamp boven de bar. Op de comfortabele barkrukken van Jess Design is het geen straf om hier een avondje te borrelen.

Tussen de poolruimte en de bioscoopruimte hebben we een muur geplaatst met aan beide kanten een stalen deur. Zo hou je de verbinding met de andere ruimte zonder er last van te hebben. 

Als je door de stalen deur heen loopt kom je in de filmruimte. Wat direct opvalt is de enorme bordeaux rode bank met de velvet stof van Carlucci. Opgesteld in een U-vorm nodigt het uit om er in te ploffen. Op de grond ligt een groot kleed die niet alleen zorg voor eenheid, maar ook dat de akoestiek in de ruimte goed is. Verschillende planten zorgen ervoor dat de ruimte gezellig en levendig wordt.

Het is een intieme ruimte geworden waar het hele gezin lekker kan recreëren. En we hebben gehoord dat dat ook veel gebeurd. Niet alleen om een filmpje te kijken, maar ook om een boek te lezen en een spelletje te spelen. Een heerlijk ruimte om samen te zijn dus.