Brabant-70

Jugendstil & Modern – Baarn

In het verleden hebben we al een aantal ruimtes mogen inrichten voor Merel. En nu waren de badkamer, de woonkamer en de bijkeuken aan de beurt. 

Aangezien er een flinke verbouwing bij kwam kijken, hebben wij een aannemer in de hand genomen om ons hierbij te helpen. Het fijne hiervan is dat wij zo alles uit handen nemen voor de klant. En alles is onder een dak, wel zo handig.

De badkamer was verouderd en toe aan een make over. Het leek ons leuk om in dit prachtige jugendstil huis een moderne touch te geven aan de badkamer. We gebruikten gouden accenten voor een classy uitstraling en zwart voor wat pit. 

Als je binnenkomt zie je gelijk de bijzondere plek van de wastafel; onder het raam. De spiegels hebben we op maat gemaakt en zweven voor het raam. Een handige plek met goed licht en mooi uitzicht tijdens het tanden poetsen. Het toilet hebben we bewust buiten beeld gehouden. Je loopt er makkelijk heen, maar het is niet het eerste wat je ziet als je binnen komt. Naast een toilet en een grote inloopdouche hebben we een sauna geplaatst voor de nodige ontspanning. Alle materialen voor de badkamer hebben we uitgezocht bij onze buren: Baderie Naaldwijk

Voor de muren kozen we 3 texturen om de rust te bewaren. Je verwacht het niet, maar we hebben veel gewerkt met behang. Dit is makkelijk afneembaar en staat hartstikke leuk. De overige muren zijn geverfd in de kleur Fresh Linnen van Painting the Past. De vloertegels hebben we laten doorlopen in een van deze muren.

De badkamer is een fijne lichte plek geworden om heerlijk te ontspannen na een drukke werkdag.

Van de badkamer naar de woonkamer. We hebben hier twee fantastische lampen opgehangen van A Modern Grand Tour. Ze zijn gemaakt van echte struisvogelveren wat een grappig, maar ook luxe effect geeft. 

De bijkeuken moest mooi en praktisch worden met veel bergruimte. Naast de op maat gemaakte kasten plaatsten we hier ook een dubbele koelkast en wijnrekken. De kasten werden zwart geverfd, een muur behangen met een speels behang van Elitis en op de vloer kwam een prachtige houten vloer van Floors For You. Een glazen deur verbind de bijkeuken met de kelder en geeft een doorkijkje naar de wijnrekken. 

Het huis is nu bijna af. Maar nog niet helemaal. Want nu de sauna in de badkamer zat, kwam er een ruimte vrij bij het zwembad … hoe we die hebben ingericht zie je hier.