KLWO-3

Herenhuis – Den Bosch

Wat een ontzettend leuk project was dit! We kenden het huis al: een aantal jaar geleden hadden we het al eens ingericht. Een heerlijk huis met authentieke details. Nu ging er verbouwd worden, waardoor er een flink deel bij kwam. 

De bank die we de vorige keer hadden geleverd was nog ontzettend mooi. We hebben er daarom voor gekozen om de bank te vergroten door er elementen tussen te plaatsen. De nieuwe elementen kregen een andere stof van Aristide, in dezelfde kleur als het origineel. We hebben leer, velours en een geweven stof gecombineerd. Doordat de kleur hetzelfde is gebleven blijft het geheel rustig, terwijl de combinatie van verschillende materialen het net wat spannender maakt. 

De oude hoekhaard maakte plaats voor een strakke, moderne haard. De haard hebben we bekleed met een metallic behang van Arte. Hierin zitten geoxideerde metaaldeeltjes die zorgen voor een verrassend effect.

Wendy en Martijn wilden in de grote woonkamer een cozy lounge maken. Daarom hebben we aan de ene kant de tv-hoek gecreëerd en aan de andere kant een hoek die meer is gericht op de open haard en het schilderij van Karin Vermeer. Een heerlijke hoek om even lekker in een goed boek te duiken! Om de twee grote zithoeken met elkaar te verbinden hebben we een vloerkleed van maar liefst 8 meter lang neergelegd. 

De twee kortste wanden hebben we in de kleur “Pewter” van Painting the Past geschilderd. Hierdoor lijkt het alsof de woonkamer meer naar elkaar toe komt, waardoor de lengte van de kamer minder wordt geaccentueerd. 

De begane grond van dit herenhuis wordt in het midden onderbroken door een lange hal: aan de ene kant leidt die naar de woonkamer en aan de andere kant naar de woonkeuken. Ook deze hebben wij onder handen genomen! Bekijk hem hier.