Neef web logo wit-26

Dijkwoning – Dordrecht

Deze ontzettend leuke dijkwoning kreeg een hele metamorfose. De bewoners, Marja en Rene, stonden overal voor open: het lukte ze zelf niet om de mooie, lichte ruimtes van het huis logisch in te delen. Ze reizen graag en nemen dan de mooiste dingen mee als herinnering. Hierdoor was het een uitdaging om één geheel te maken van het huis. Wij gebruikten deze souvenirs als een rode draad in de inrichting en onze styling. 

We hebben eerst de indeling van het huis helemaal veranderd. De bestaande zithoek beviel niet helemaal meer: de bewoners wilden graag uitzicht naar buiten. Daarnaast wilden ze een ruimte waarin je drie dingen kunt doen: lekker ontspannen TV kijken, een boekje lezen of chillen bij de open haard zonder zicht op de TV en een grote tafel om met z’n allen aan te eten. 

Met deze wensen in ons achterhoofd zijn we erin geslaagd om een nieuwe zithoek te maken waarbij je altijd zicht hebt op de heerlijke tuin! In de grote bank kan het hele gezin TV kijken en tegelijk vogels spotten. In de zithoek hebben we fantastische lampen van Guaxs opgehangen. De vloer en de open haard mochten allebei vervangen worden. We hebben gekozen voor een houten, geleefde vloer die makkelijk te onderhouden is, van Floors for You. De haard werd vernieuwd en is nu een centrale plek die je vanuit elke hoek kunt bekijken en waarvandaan de warmte zich goed verspreidt. Vlak bij de haard plaatsten we een lekkere bank en twee fauteuils waarin je lekker kunt wegduiken met een goed boek. 

De ronde eikenhouten tafel breekt alle rechte lijnen. Hiervandaan heb je overzicht op de hele woonkamer. De eetstoelen van Jess Design zijn van leer, wat een mooi contrast geeft met de andere materialen in het huis. Achter de tafel hebben we een op maat gemaakte XXL letterbak neergezet: een perfecte verzamelplek voor alle souvenirs. 

Tussen de bank en de eettafel staat een grote kast die we in een nieuw jasje hebben gestoken. We hebben het glas eruit gehaald en hiervoor in de plaats dichte deuren gemaakt. De hele kast is geverfd in de kleur “Buff” van Painting the Past. De wand erachter, met een geweldig behang van Arte, geeft een echte urban vibe. Achter de op maat gemaakte stalen deur van Pols Metaal zit de keuken. Voorheen was dit een dichte deur die altijd open stond om contact te houden met de woonkamer. Nu kan de deur dicht, maar dan is er nog steeds contact!

Ondanks de nieuwe inrichting is het een huis vol herinneringen gebleven. Dat, gecombineerd met wat verassingen in de styling en inrichting, maakt dat het zeer een geslaagde opdracht is geweest! 

Sluit Menu