1

Delfts Blauw – Delfgauw

Na jaren wonen in het buitenland, is dit gezin weer neergestreken in Nederland. Een echt thuis creëren, dat is wat ze wilden. Ze vragen ons om hulp en wij denken graag mee. 

Het meedenken begint al bij de eerste tekeningen van het huis. We adviseren om de ruimtes wat kleiner te maken. Kleinere ruimtes kun je optimaal benutten, zijn sfeervol en je vermijd loze ongezellige ruimtes.

En het is gelukt. We nemen je mee … 

Bij binnenkomst kom je in de garderobe. Hier een zitje om je schoenen aan te doen en een grote op maat gemaakte opbergkast. De chique trap die je naar boven brengt, hebben we bekleed met een traploper. Blauw is de favoriete kleur van het gezin. Deze kleur en warme bronstinten vind je terug in de hele inrichting.

Door de stalen deur kom je in de woonkamer. Het gezin is groot, dus het zitgedeelte moest lekker ruim zijn. De grote (vlekbestendige) hoekbank van Aristide siert de woonkamer. Een echte blikvanger. De ramen achter de bank zijn bekleed met elektrische XXL jaloezien. Makkelijk te bedienen en geen inkijk. Achter en tussen de bank staat een op maat gemaakt meubel. Hierdoor creëren we ruimte voor accessoires en wordt de bank op een speelse manier gesplitst.

Een groot rond kleed ligt op de vloer. We hebben gekozen voor rond zodat de rechte lijnen doorbroken worden. Het kleed van Perletta is van puur wol gemaakt in de lievelingskleuren van het gezin. Een drietal poefjes staan klaar om erbij gepakt te worden als er bezoek is. 

De muur tegenover de bank is geschilderd in de kleur Ink van Painting the Past. Een mooie warme donkere kleur waar de tv in weg valt. Het gezin heeft veel souvenirs en kunst meegenomen tijdens hun reizen en die zie je overal in het huis terug. Ook op de planken van deze muur. 

Over de donkere visgraatvloer van Floors For You loop je via de taatsdeuren naar de keuken. In het midden staat een grote ronde tafel en een gezellige zitvensterbank. Het favoriete plekje in huis. De keuken is ruim en toch knus. Boven de eettafel hangt een prachtige glazen lamp van Eve Living. Dit is een plek waar het gezin veel tijd doorbrengt.

We wilden graag een knus (t)huis creëren voor dit reislustige gezin. Door de ruimtes wat kleiner te maken en alle ruimtes goed te benutten. De ruimtes kunnen afgesloten worden van elkaar door middel van de taats deuren, waardoor je elkaar dan wel blijft zien.